Tips, fakta och vägledning om klänningar

Studentklänningar - fakta och tips

Många väljer att köpa sin studentklänning online. Här gäller det att tänka till lite extra. Som student ska du också tänka på att anpassa klänningen till utspark, bal och efterfest.

Vita volanger passar studenten - de flesta studentklänningar är vita och knälånga eller av hellängd. Trots riskerna med att köpa studentklänning på nätet har antalet virtuella beställningar ökat på sistone. Troligen har det att göra med studenternas begränsade ekonomi – fördelarna med näthandel överväger helt enkelt nackdelarna i detta fall.

Några tips för dig som vill fynda studentklänning på nätet:

  • Kolla upp om företaget har adress, kontaktperson, e-post och telefonnummer. Fråga dessutom om F-skattesedel finns! Om inte, välj ett annat företag.
  • Undersök om frakten ingår i priset.
  • Hur lång är leveranstiden? Hinner du få din klänning till studenten eller riskerar du att bli utan? Risken är stor att klänningen inte passar. Undersök därför villkoren för ångerrätt. I Sverige gäller 14 dagar och inom EU är ångerrätten sju dagar. Vid övriga utlandsköp kan ångerrätt saknas helt! Detta gäller ibland även vid köp från USA.

Tipsen ovan gäller naturligtvis för all näthandel. Sist men inte minst bör åter betonas att du ska vara ute i god tid. Om klänningen inte passar ska du ha tid att skicka tillbaka den och köpa en ny. Du kan också välja att hyra studentklänning, men då gäller det verkligen att vara först till kvarn. Slutligen ska du tänka på att samma klänning ska användas både vid bal och vid utspark. Anpassa därför stilen särskilt till balen – här krävs allt som oftast vårdad klädsel!