Tips, fakta och vägledning om klänningar

Korta klänningar - fakta och tips

Korta klänningar är mindre formella än hellånga klänningar. Det finns många praktiska fördelar med korta klänningar; inte minst är de smidiga att dansa i.

Korta klänningar är ofta mindre formella än långa och används huvudsakligen vid baler och cocktailpartyn. Korta balklänningar är eleganta klänningar som inte når upp till anklarna. Korta klänningar tillåter bäraren att exponera ben och balskor. Korta klänningar är ljusa, ibland vita. De är bekväma att dansa i och de brukar vara billiga eftersom materialtillgången är mindre. En kortare balklänning gör att du ser längre ut, vilket är fördelaktigt om du är kort till växten. Några snabba fakta om korta klänningar:

  • En kort klänning är ofta billigare än en lång.
  • Du dansar smidigare i en kort klänning.
  • Du ser längre ut i en kort klänning.
  • Korta klänningar tillåter dig att visa ben och balskor.

Korta balklänningar tillverkas i allmänhet i två längder: knälängd och mini. Knälängden sträcker sig, som namnet antyder, över knäna och kan med fördel dölja höfterna. Miniklänningarna slutar däremot ovanför knäna. Nackdelen med miniklänningarnas längd är att den inte anses tillräckligt formell i alla balsammanhang.

Korta formella klänningar har på senare tid blivit en modefluga. Dessa klänningar måste – som alltid i klädsammanhang – passa din kroppsform. Om du har kraftiga ben är korta klänningar tyvärr inte den optimala klädseln vid formella tillställningar. Se också till att du inte använder tyger som tenderar att avleda uppmärksamhet från andra människor. Men tänk samtidigt på att klänningen ska hjälpa dig som person att sticka ut. Det är du som ska stå i centrum och inte bara din klänning. Att hitta en medelväg vad gäller färg- och mönsterval till formella klänningar är en konst i sig.