Tips, fakta och vägledning om klänningar

Jeansklänning - fakta och tips

Jeansklänningar är flexibla och eftertrakta vardagsklänningar. En jeansklänning passar både vuxna och barn som lever ett aktivt liv. Detta tack vare det stryktåliga jeanstyget.

Jeansklänningar tillverkas sedan 1970-talet i olika längder – med eller utan axelband. Det finns jeansklänningar för barn, tonårtjejer och äldre kvinnor. En jeansklänning kan dock aldrig betraktas som en formell högtidsklänning, trots att den är av hellängd. Jeanstyget ger nämligen klänningen ett informellt intryck.

Jeansklänningar – mångsidiga vardagsplagg

Det robusta jeanstyget har gjort att många föräldrar väljer att köpa jeansklänningar till sina barn. Jeansklänningen är dessutom tjock och varm, vilket gör att den med fördel kan användas såväl under sommarhalvårets kyligare dagar som vintertid. Liksom hos klassiska jeans, varierar färgen på en jeansklänning – alltifrån ljusblåa, svarta och mörkblåa färgtoner förekommer. Jeansklänningar kan dessutom vara stentvättade, trasiga och lappade – precis som jeansbyxor.

Tighta och vida jeansklänningar

Jeansklänningar kan vara både tighta och vida – klänningtypen passar således alla figurer. Eftersom jeansklänningen tillverkas i olika stilar gör den inte anspråk på något specifikt klädmode. Du som köper en jeansklänning kan således räkna med att klänningen är tidlös och modern även om några år – förutsatt att själva jeanstyget håller tillräckligt hög kvalitet. En jeansklänning från H&M brukar i regel hålla måttet, liksom dyrare jeansklänningar från Denim, Wrangler eller Levi´s.