Tips, fakta och vägledning om klänningar

Balklänningar Stockholm - fakta och tips

Du som vill köpa balklänning i Stockholm har flera butiker att välja mellan. Jämför återförsäljare istället för att välja NK - då ökar din chans att hitta en unik balklänning.

Suget efter balklänningar är särskilt stort i huvudstadsregionen. Den som är ute efter att köpa balklänning i Stockholm kan leta annonser på Tradera och på Blocket. I regel är utbudet stort redan innanför tullarna. I övrigt finns det flera butiker där du kan köpa balklänningar. Gula sidorna innehåller många större affärer, men det finns betydligt fler mer eller mindre anonyma återförsäljare av balklänningar i Stockholm. Den som så föredrar kan också hyra balklänning i Stockholm – utbudet av butiker som säljer och hyr ut balklänningar är stort. Det kan vara värt att känna till att de flesta butiker som specialiserat sig på bröllopsklänningar även erbjuder ett stort sortiment av bal- och festklänningar. Följande butiker rekommenderas varmt framför festklädsavdelningen på NK:

  • Bröllopskällan på Hornsgatan (Zinkensdamm)
  • Bröllopsexperterna Cosmos på Norrmälarstrand 36
  • Söders Klädestjänst på Hornsgatan
  • RIO på Drottninggatan

Billiga balklänningar i Stockholm

Den som vill köpa billiga balklänningar I Stockholm kan förslagsvis prova Vero Moda, Gina eller någon annan större kedja. Aksara på Hötorget (i T-banan) brukar erbjuda fina balklänningar mycket billigt – sannolikt är dessa importerade från Östeuropa, vilket inte alls är synonymt med låg kvalitet.

Bridal Outlet är vidare en av många nyöppnade butiker i Stockholm som delvis är specialiserad på balklänningar. Priserna är låga eftersom klänningarna är direktimporterade från USA. Butiken ligger vid bussarna i Ropsten (ta röd linje från Centralen).