Tips, fakta och vägledning om klänningar

Billiga balklänningar - fakta och tips

Du som inte är alltför kräsen kan, med lite efterforskning, hitta en billig balklänning för 100-lappen. Men vad är egentligen billigt? Ett riktmärke: Genomsnittsamerikanen betalar 1700kr för en balklänning.

Vad är egentligen att betrakta som en billig balklänning? Det går att hitta billiga balklänningar från 100 kr och uppåt. De flesta betalar dock betydligt mera än så och balklänningen kan lätt bli en stor kostnad i jakten på glans och glamour. Med ljus och lykta kan du köpa balklänningar riktigt billigt. Några snabba fakta på vägen:

  • Under 2008 spenderade genomsnittsamerikanen $ 236 på en balklänning.
  • I USA varierar kostnaden för de vanligaste balklänningarna mellan $50 och $600, enligt en artikel i The News-Gazette.com.
  • Under de senaste åren kännetecknas modet av korta, sexiga och glänsande balklänningar.

Billiga balklänningar – var ska jag leta?

Du som vill köpa din balklänning extremt billigt gör klokt i att leta begagnade klänningar på nätet och i second hand butiker. Särskilt i Stockholm myllrar det av billiga balklänningar i stadens second hand-shoppar. Du som föredrar att köpa nytt kan förslagsvis kika in på Ellos’ nätbutik och titta på deras urval. I skrivande stund går det att hitta balklänningar för under 100 kr. Till denna kostnad kan du emellertid inte ställa krav på färger och mönster.

Att surfa in på utländska sidor kan också löna sig – i nuläget är det fördelaktigt att köpa från USA då dollarkursen är ca 7 kr. Sist men inte minst – balklänningen är långt ifrån den enda utgift som en bal för med sig. Därför bör du alltid tänka på att:

  • Lägga upp en budget inför ditt balbesök. Vad är maxbeloppet du är beredd att satsa på balen?
  • Börja spara inför balen i god tid.