Tips, fakta och vägledning om klänningar

Klänningar på nätet

Idag kan alla klänningar köpas online. Tänk dock på att handla med bytesrätt och öppet köp. Det är betydligt lättare att nätshoppa korta festklänningar än långklänningar till bröllop och studentfest.

Både festklänningar, balklänningar - ja till och med brudklänningar - kan köpas online. Under de senaste åren har antalet nätbutiker som specialiserat sig på klänningar ökat lavinartat. En fördel med att handla klänning på nätet är att du snabbt kan få en överblick över utbud - på så sätt kan du jämföra priser på en och samma produkt. Sidor som Pricerunner hjälper dig att jämföra produkter.

Shoppa klänningar online

Det finns flera butiker som säljer klänningar online. Bland de populäraste butikerna ingår Ulla Popken, Asos, Nelly, H&M, Laredoute och Halens. Priserna är varierande, men utbudet är stort. En fördel när du handlar klänning via kända butikskedjor är att bytesrätt och öppet köp gäller enligt svensk lag. Du som köper från utlandet har inte samma rättigheter vad gäller öppet köp – särskilt inte om du köper via mer eller mindre okända hemsidor från USA.

Festklänningar online

Det är särskilt populärt att shoppa kortare festklänningar online. Om man känner butiken och är bekant med dess produkter sedan tidigare är det sällan några problem att shoppa en klänning på nätet. Klänningar av hellång modell som används till bröllop och studentfester bör helst köpas i butik eller direkt av skräddare. Det är viktigt att långklänningen får ett snyggt fall, vilket innebär att klänningen helst bör provas på förhand.