Tips, fakta och vägledning om klänningar

Snygga klänningar - fakta och tips

Du som vill klä dig snyggt bör anpassa din klänning efter smak, tycke och personlighet. För att lyckas kan det vara bra att veta något om olika klänningstyper.

Några generella tips om snygga klänningar finns inte. Mode, festtyp och personlig smak avgör vad som är snyggt och lämpligt. Snygga klänningar kan med fördel köpas på nätet – ibland för en 500-lapp. Du som köper billiga klänningar online bör dock veta exakt vad du är ute efter. Det är en fördel om du vet något om gällande festmode oavsett var och när du köper din klänning. Några tips och råd om klänningsmode som kan vara en hjälp i ditt val av klänning följer nedan:

Tubklänningen

Tubklänningen med sin axelbandslösa skärning framhäver bysten på ett sexigt och snyggt sätt. Denna klänningstyp har ofta band eller rosetter som framhäver bysten på ett tydligt sätt.

Cocktailklänningar

Cocktailklänningen är funktionell i många sammanhang. Den upplevs som särskilt snygg på fester med mingel – både utomhus och inomhus. Klänningen är ofta kort och rikligt urringad, men många varianter finns på marknaden. Anpassa färgval efter egen stil.

Klänningar i två delar

Många klänningar är tvådelade. Du kan välja delar som kompletterar varandra eller inger kontrast. T.ex. kan du låta den ena delen vara mönstrad och den andra vara enfärgad. Tvådelade klänningar passar bäst på cocktailpartyn och fina mottagningar. Du som funderar på att klä dig i en tvådelad klänning bör välja accessoarer och smycken som passar båda delarna - detta för att inte förstöra helheten.

Rara-klänningar

Denna klänning är typisk för sina horisontella lager som överlappar varandra. Ibland är dessa veckade. Klänningar av Raratyp passar utmärkt till fest och är i nuläget moderna. Det är ett plus att satsa på en kortare modell.

Långklänningar

Långklänning är den absoluta högtidsdräkten för tjejer och används vid studentfester och bröllop. Vardagliga långklänningar finns också. Materialvalet är tunt och exklusivt, särskilt vad gäller bröllopsklänningar. Det är en konst att ge klänningen ett snyggt fall – därför är det en fördel att köpa skräddarsydda långklänningar. Ett tips är att satsa på enfärgade långklänningar eftersom mönster skäl uppmärksamhet och skapar onödiga associationer.