Tips, fakta och vägledning om klänningar

Röda balklänningar - fakta och tips

Rött förekommer på många baler och röda balklänningar är populära – både korta balklänningar och klänningar av hellängd. Röda balklänningar bör kombineras med en omsorgsfull – gärna lite dramatisk – sminkning.

Rött är en färg med skiftande innebörd. I öst används röda klänningar ofta som brudklänningar. I Sydafrika är rött färgen för sorg, medan den röda färgen i Japan förknippas med hjältar och hjältefigurer från sagans värld. I väst uppfattas däremot klarröda balklänningar som ytterst sexiga, medan svarta balklänningar signalerar stringent elegans. Men även den röda klänningen ger ett något reserverat intryck, varför den bör kombineras med makeup och smink som matchar ens personlighet. På så sätt skapar du ett mjukare helhetsintryck av din personlighet.

Röda axelbandslösa balklänningar

Röda balklänningar utan axelband är snygga med spetshandskar och satin. Satin, handskar och eventuell schal bör – för maximala elegans – matchas med klänningens färgsättning. På så sätt uppnår du ett enkelt och elegant utseende.

Röda balklänningar bra för singeltjejer

Du som kommer till en bal med manligt sällskap bör alltid se till att era kläder matchar varandra. Att hitta manliga balkläder som matchar en röd balklänning upplevs ofta som svårt, eftersom röda klänningar signalerar en något reserverad, elegant sexighet. Av denna anledning brukar röda klänningar rekommenderas för sexiga singeltjejer som är väl medvetna om sitt värde. Det tål emellertid att upprepas att en röd balklänning kräver en noggrann sminkning för att klänningen (och därmed din personlighet) inte ska signalera högmod och självbelåtenhet.