Tips, fakta och vägledning om klänningar

Korta balklänningar - fakta och tips

Korta balklänningar är en het modefluga i kändisvärlden. Härifrån har trenden spridit sig vidare ut i samhället; idag finns korta balklänningar i nästan varje välsorterad klädbutik.

Den bakomliggande orsaken till att korta balklänningar blivit så populära under senare år har att göra med att de blivit en modefluga bland kändisar. När kändisar som Kate Moss och Viktoria Beckham klär sig i korta klänningar, sprider sig trenden snabbt till unga, trendmedvetna tjejer.

Kombinera kort balklänning med accessoarer

Oavsett mönster, färgsättning och tyg har kändisar som bär kort balklänning en sak gemensamt; de är mycket duktiga på att kombinera den korta balklänningen med lämpliga accessoarer. De korta klänningarna – särskilt miniklänningarna – är i sig ganska anspråkslösa. Men i kombination med handskar, smycken, skor och väska – som är väl anpassade till klänningen - blir helheten desto mer moderiktig. Med andra ord är det viktigt att förstå att intrycket av hur snygg klänningen ser ut även grundar sig på vilka accessoarer man använder. Detta gäller särskilt korta, balklänningar med anonyma mönster och färgsättning.

Korta balklänningar passar unga tjejer

Eftersom korta balklänningar upplevs som mindre formella än långklänningar är de, av naturliga skäl, mera accepterade bland unga tjejer än bland medelålders kvinnor. På vissa tillställningar kan de vara totalt portförbjudna även bland unga.