Tips, fakta och vägledning om klänningar

Hyra balklänning - fakta och tips

Att hyra balklänning är billigt; vanligtvis kostar det några hundralappar att hyra balklänning för två till tre dagar. Det är även möjligt att hyra balklänningar på veckobasis.

Balklänningar är statuskläder, vilket tyvärr leder till att de ofta bara används en enda gång. Det är nämligen inte förenligt med hög status att återanvända samma balklänning vid upprepade tillfällen. Av denna anledning finns det många företag som sysslar med uthyrning av balklänningar. Du som ska hyra bör först och främst tänka på följande:

  • Hyr alltid din balklänning hos företag som riktat in sig på uthyrning av formella kläder.
  • Bestäm dig vilken typ av balklänning du vill hyra. Är det en studentklänning eller en balklänning från någon känd designer som Jessica McClintock eller Cache?
  • Hyr klänningen i god tid – detta gäller särskilt dig som hyr via nätet, utan att prova klänningen på förhand. Det måste nämligen finnas utrymme att skicka tillbaka klänningen om den inte passar.

Följ hyresvillkoren för balklänningar

Olika uthyrningsföretag har olika villkor för uthyrning av balklänningar. En del företag kräver t.ex. att balklänningen ska vara ren i samband med inlämningen. Det kan således vara klokt att teckna en försäkring. För några tior extra slipper du att bli betalningsskyldig ifall du råkar bryta mot villkoren.