Tips, fakta och vägledning om klänningar

Billiga festklänningar - fakta och tips

Billiga festklänningar behöver inte vara dåliga. Men nackdelen är att det är svårt och tidskrävande att hitta festklänningar billigt.

Korta festklänningar är ofta dyrare än festklänningar av hellängd – bl.a. på grund av större materialåtgång. Att satsa på festklänningar av kort eller halvlång typ är därför tips nummer ett för dig som vill komma undan billigt.

Svarta festklänningar

Det säkraste är nog att satsa på en svart partyklänning för dig som vill komma undan så billigt som möjligt. I takt med att små, svarta party- och cocktailklänningar vunnit terräng i klädbutikerna, har också tillgången på billiga, svarta klänningar ökat. De märkeskedjor och tillverkare som säljer billiga svarta festklänningar har i de flesta fall försökt reproducera klänningar som burits – och bärs - av modeikoner och filmstjärnor. Nackdelen med dessa klänningar är således att de inte är originalprodukter – därmed inte sagt att de saknar kvalitet och elegans.

Svårt hitta billig festklänning

Tyvärr är det ofta slumpen som avgör om du lyckas komma över en riktigt billig festklänning. Få plagg varierar lika mycket i pris som klänningar av okända märken. Fördelen med att köpa en märkesklänning är nämligen att prissättningen följer vissa riktlinjer. En billig festklänning av okänt märke har sällan någon standardiserad prissättning eftersom den inte är känd på marknaden. Detta leder till att vissa butiker drar fördel av människors okunskap och försöker tjäna stora pengar på udda klänningar, medan andra slumpar bort dem för en spottstyver. Du som vill handla festklänning billigt får därför räkna med att leta länge för att hitta samma klänning till absolut lägsta pris.